VENTILATIE


Adem zonder zorgen!


De correcte ventilatie van uw woning is een vak apart. Om een gezonde binnenlucht in uw woning te hebben is het belangrijk om te ventileren. Even een raam openzetten is niet de juiste oplossing. Op het moment dat je het raam sluit, is de frisse buitenlucht al verdwenen. Daarom is het belangrijk om 24h per dag te ventileren.


VENTILATIE C


Er zijn 4 soorten ventilatiesystemen. De systemen die het beste resultaat opleveren en waar wij ook mee werken is systeem C en D. 

Bij een ventilatiesysteem C wordt verse lucht naar binnen gezogen via roosters in ramen of muren. De gebruikte binnenlucht wordt mechanisch afgevoerd, dat wil zeggen door een ventilator in de ventilatie-unit. De toevoer van verse lucht via roosters gebeurt in de droge ruimtes

VENTILATIE D


De warmte van de afgevoerde binnenlucht kan bij de meeste ventilatiesystemen D overigens benut worden om de aangevoerde koude buitenlucht op te warmen. Dit gebeurt in de zogenaamde warmtewisselaar van het systeem. Men spreekt dan van een ventilatiesysteem met warmterecuperatie.

Op die manier moet je dankzij je ventilatiesysteem de binnenkomende lucht minder verwarmen en bespaar je op je stookkosten.